قلمه زدن و آفات فی بنجامین

نحوه قلمه زدن فی بنجامین :

از ساقه نیمه چوبی فی بنجامین می توان قلمه‌هایی با میانگره های کوتاه که ۲۰-۱۵ سانتیمتر طول، به اندازه قطر یک مداد معمولی ضخامت دارند تهیه کرد. منظور از ساقه نیمه چوبی ساقه ای است که سبز و تازه نباشد اما هنوز نیز انعطاف خود را حفظ کرده و چوبی نشده باشد. برش را برای جدا کردن قلمه از گیاه مادری در زیر یک گره بزنید(گره منطقه اتصال برگ به ساقه است).

برگهای موجود در یک دوم قسمت پایینی قلمه را جدا کنید اما باقی ماندن حداقل یک برگ بر روی قلمه ضروری است و حداکثر نیز تعداد ۴-۳ برگ قابل قبول است .

توجه داشته باشید که هر مقدار تعداد برگها بیشتر باشد خطر از داست دادن آب از قلمه نیز بیشتر است و این مسئله به پژمردن و خشک شدن قلمه ها کمک می کند. اما تمامی برگها را نیز نمی توان حذف کرد زیرا وجود برگ برای ریشه زایی قلمه ها ضروری است.

بهترین زمان گرفتن قلمه در فصل تابستان است از مخلوط 

پیت موس+

پرلایت (به مقدار مساوی) می توان برای کاشت قلمه ها استفاده کرد. ابتدا مخلوط کاشت را به خوبی آبیاری کنید تا خیس شود و سپس مدتی صبر کنید تا آب اضافه خارج شود و سپس برای کاشت قلمه ها استفاده کنید. بکارگیری هورمونهای ریشه زا به ریشه زایی قلمه این گیاه کمک می کند.

گلدان حاوی قلمه را می توان با پلاستیکی شفاف پوشاند تا حفظ رطوبت در اطراف قلمه ها بیشتر شود . البته بهتر است که روزانه به مدت یک تا دو ساعت پلاستیک را برداشت تا مانع از شیوع بیماری های قارچی به دلیل رطوبت بالای محیط شویم اما مابقی روز بهتر است که پلاستیک بر روی قلمه ها باشد.

گلدان را در مکانی روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید و در این مدت دمای ۲۱ الی ۲۶ درجه سانتیگراد مناسب است. سعی کنید تا بستر کاشت هرگز خشک نشود و به شکل منظم به آن آب دهید.

اگر شرایط مساعد باشد شکل گیری ریشه ها حدود دو تا سه هفته طول می کشد و بعد از حدود ۸ هفته می توان نسبت به انتقال گیاهان جوان به گلدانهای جدید اقدام کرد.

عمل خوابانیدن هوایی و همچنین پیوند نمونه‌هایی که برگهای ابلق دارند بر روی نمونه‌هایی با برگهای سبز رنگ از دیگر روشهای تکثیر این گیاه است. زیرا نمونه هایی که برگ معمولی و سبز رنگ دارند سیستم ریشه ای نستبا قوی تری نیست به نمونه های با برگ ابلق دارند بنابراین پیوندک را از انواعی که برگسار با رنگ مورد نظر دارند تهیه می کنند و بر روی پایه ای معمولی پیوند می زنند.

با این عمل علاوه بر داشتن گیاهی با تاجی با رنگ ابلق میتوان نسبت به تهیه گیاهانی کوتاه قامت نیز اقدام کرد.از روشهای مختلف پیوندزنی در این مسئله استفاده می شود.

فی بنجامین

آفت ها و بیماری ها و درمان بنجامین فی :

اگر مشاهده کردید برگهای فی، رنگ پریده شدند و لکه های قهوه ای زیر برگها و روی ساقه وجوددارند، با یک ه کش نفوذی لکه ها را خیس کنید و هر دو هفته یک بار، گیاه را سمپاشی نمائید تا علایم برطرف گردد.

لکه های پهن و آبکی و سیاه روی برگهای بنجامین نشانه بیماری قارچی روی بنجامین فی است. لکه های موجود را با آب و صابون خیس کنید.

زرد شدن برگ بنجامین :

 آبیاری زیاد از حد و باتلاقی شدن خاک، برگها را زرد کرده ومی ریزاند . آبیاری را کمتر کنید اجازه دهید ما بین دو ابیاری سطح خاک خشک شود.

 تار عنکبوتی شدن سطح زیر برگها هم حاصل فعالیت کنه قرمز می باشد. با سمپاشی توسط کنه کش و یا ه کش نفوذی ، علایم رابر طرف کنید

 هوای گرم و خشک محیط، می تواند باعث خشکی و شکنندگی برگها شود.

 اگر دیدید برگهای جدید ریز هستند، یا گلدان را بزرگتر کنید یا به تغذیه مصنوعی و کود دهی بپردازید.

 اگر بخواهید برگ‌ها همیشه براق باشند ماهی یک‌مرتبه باید برگ‌ها را شست‌وشو داد و این‌کار بوسیله اسپری مخصوص براق کردن برگ‌ها انجام می‌شود.

فی بنجامین

ریزش برگ بنجامین :

اگر برگ‌ها سالم و سبز هستند ولی سقوط می‌کنند احتمالا نور کم است، گلدان را به روشنایی ببرید. کم‌آبی هم موجب این عارضه می‌شود، پس آبیاری را منظم کنید. بعضی مواقع سردشدن ناگهانی اتاق و آبیاری با آب سرد علت ریزش برگ سبز است . هر گونه شوک محیطی می تواند باعث ریزش برگ ها شود.

نکته : برای اشخاصی که در نگهداری گیاهان آپارتمانی تازه کار هستند نگهداری بنجامین توصیه نمی شود زیرا گیاه خیلی حساسی است. بنجامین نسبت به تغییر عوامل محیطی بسیار حساس است و با کمترین تغییری برگ های آن ریزش می کند از چرخاندن و جا به جایی گلدان بپرهیزید.

هنگامی که گیاه تازه خریداری شده را به خانه می آورید برخی از برگ های آن زرد یا قهوه ای می شوند و یا برگ های بنجامین ریزش می کنند . با تغییر شرایط محیطی ریزش برگ بنجامین عادی هست . بهتر است بعد از ریزش برگ گیاه خود را هرس کنید و از ان به خوبی مراقبت کنید تا دوباره جوانه های جدید بزند.

بونسا بنجامین : بنجامین را می توان با هرس ریشه و ساقه به صورت بونسا نیز پرورش داد .

قسمت اول فی بنجامین و نگهداری از آن را میتوانید از 

اینجا بخوانید.

فی بنجامین


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها